>> Produccions d'en Kotya <<

8 Octubre 2009

Virtualitza un Windows

Filed under: Software Lliure — jaumemg @ 3:26

Per què treballar només amb un Sistema Operatiu?

Si ets usuari de Linux o Mac i no vols renunciar a aquelles aplicacions que només trobes en Windows tens diverses opcions:

– Opció 1 :  descarregar l’aplicació WINE per executar aquelles aplicacions Windows de les que no pots prescindir. De moment es tracta d’un emulador en fase de desenvolupament i no totes les aplicacions funcionen.

– Opció 2:  mantenir una instalació dual Linux/Windows en un mateix disc dur (o un de diferent). L’inconvenient és que per accedir a les aplicacions d’un o altre S.O. cal reiniciar la màquina.

Esquema d'una màquina virtual

Esquema d'una màquina virtual

Opció 3instal·lar un software virtualitzador (“emulador”) gràcies al qual podràs executar qualsevol sistema operatiu diferent al que està instal·lat a la teva màquina i usar, quan les necessitis, les aplicacions exclusives per aquell S.O. En el moment en que poses en marxa una màquina virtual (posem per cas de Windows XP) tens quasi totes les funcionalitats d’aquest S.O.: totes les aplicacions que vulguis posar-hi, accés a la xarxa, cd-rom (o imatges ISO que pots muntar i desmuntar amb un clic de ratolí sense necessitat de introduir cap cd), usb, acceleració de video i so.

Totes les funcionalitats vol dir també les deficiències:  així caldrà instal·lar un antivirus per evitar infeccions al navegar. I es clar, un S.O. virtual treballant des d’un altre S.O.: mai serà tan ràpid com un funcionant directament sobre la màquina. Però amb la velocitat dels ordinadors d’avui i per la majoria d’aplicacions que podem necessitar això serà poc més que anecdòtic.

Es poden compaginar les tres solucions (de fet així ho faig jo) però la millor i més completa és la virtualització. Per això he instal·lat el Sun Virtual Box i puc afirmar que tinc una icona més a la pantalla que es diu “Windows XP” i que amb un doble-clic obra un altra S.O. que treballa en colaboració amb el meu Ubuntu 9.04.

Anuncis

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: