>> Produccions d'en Kotya <<

2 Novembre 2009

Actualitzant a Ubuntu 9.10 Karmic Koala

Filed under: Software Lliure — jaumemg @ 21:17

Com ja és costum, transcorreguts sis mesos des de l’últim llançament  d’Ubuntu, ja tenim aquí la nova versió final de la distribució de Linux més famosa dels darrers temps: Ubuntu versió 9.10, també coneguda com a Karmic Koala.

En el meu cas i com que només fa quatre mesos que sóc usuari Linux (i l’Ubuntu és l’única distribució Linux que he emprat) he preferit fer l’actualizació de la versió anterior que tinc instal·lada (9.04 Jaunty Jackalope) enlloc de fer una instal·lació neta, sobretot per mandra de tornar a instal·lar totes les aplicacions que ja gaudeixo.

Actualitzant de 9.04 a 9.10

Ubuntu logo

Ubuntu 9.10 Karmic Koala

Així doncs després deixar el sistema actualizat per mitjà de les actualitzacions automàtiques (o bé anant a Sistema> Administració> Gestor d’Actualitzacions) en el mateix diàleg se m’ha proposat l’actualizació a la nova versió 9.10.

La descàrrega pot trigar una horeta o fins i tot eternitzar-se en funció del saturat que estigui el servidor. Així els primers dies del llançament la cosa s’arribava a aturar a mitja descàrrega. Després de cancel·lar l’actualització i de tornar-la a engegar en un altra moment (es continua descarregant del punt on haviem cancel·lat) a la fi he aconseguit deixar-la operativa.

Durant la instal·lació vaig fer un cop d’ull a les principals millores de la nova versió i finalment va estar actualitzat. A primer cop d’ull només veiem que ha canviat el fons de pantalla i l’aparença d’algunes icones, però a banda d’això tot semblava rutllar com fins ara.

Ostres, no hi ha so!

Aparentment tot rutlla però llavors m’en adono que reprodueixo un mp3 i no sona. M’asseguro que no estigui a “mute” cap control de volum del sistema. En vista de que aquest no és el problema busco ajuda a Google i trobo el següent:

– curiosament algú amb el mateix problema troba que una solució és instal·lar el GRUB2. Així que ho provo i…

eureka, ja pita!

Cal comentar que una instal·lació neta de Karmic per defecte ja posa el Grub2, gestor d’arrancament dels sistemes operatius que tingueu a l’ordinador. En el meu cas jo tenia instal·lat el Grub (també anomenat Grub legacy), o sigui la versió antiga, ja que al actualitzar des de 9.04 no s’instal·la de forma automàtica.

Per si voleu conèixer més a fons el Grub2 i personalitzar el fons de pantalla del menú, colors, veure la càrrega del sistema en mode terminal enlloc de mode gràfic, etc. aquí teniu dos links que són oli en un llum:

Grub2:

Algunes curiositats sobre Ubuntu…

Anuncis

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: